over andrei westerink

"Door samen te werken, kunnen we ons potentieel maximaliseren en uitzonderlijke resultaten bereiken."

Over Andrei

Binnen WMCO is Andrei als organisatiestrateeg altijd bezig om de onderste steen boven te krijgen bij opdrachtgevers. Hij achterhaalt de inhoudelijke uitdaging van de organisatie, zodat het team hiermee aan de slag kan. Zijn enorme hoeveelheid kennis over organisatieontwikkeling komt hierbij altijd van pas. Bij Andrei kun je terecht met al je vragen over dit vakgebied, en hij staat altijd open voor een goede discussie. Al sinds 2011 helpt hij organisaties vanuit de rol als inhoudgever. Zijn doel is om een positieve impact te maken bij zo veel mogelijk bedrijven. Zijn visie? Daar vertelt hij je graag meer over. 

Grenzeloze passie voor talent- en organisatieontwikkeling

“Toen ik na mijn studie rechten in het bankwezen aan de slag ging, kwam ik er na een aantal jaren achter dat dit toch echt niet mijn roeping was. De realisatie leidde tot een ‘I quit’ moment. Tijd voor iets anders.", vertelt Andrei. Twee jaar lang werkte hij als finance en HR manager voor een goed doel in Bangladesh en Soedan. In deze functie ontdekte hij ook zijn grenzeloze passie voor talent- en organisatieontwikkeling. “Ik heb hier ontzettend veel geleerd over hoe je vanuit een heldere organisatiecultuur en individuele begeleiding talenten kunt ontwikkelen en medewerkers in zijn of haar kracht kunt zetten", zegt Andrei. 

Na zijn werk in het buitenland groeide Andrei verder in de passie voor organisatieontwikkeling. Hij deed verschillende interimklussen waarbij hij de groei van een organisatie begeleidde door in de groei van medewerkers te investeren. “Toen ik op zoek was naar een nieuwe opdracht, kreeg ik van een aantal ondernemers de vraag of ik hen wilde coachen. Ze zochten hulp bij het nadenken over de groei en ontwikkeling van hun organisatie. De uitdaging sprak me aan en ik ging voor deze ondernemers aan de slag als freelancer. Toch miste ik na verloop van tijd het werken in teamverband.”

Bijdragen aan organisaties en samenleving

Andrei zijn visie op werken in teamverband is duidelijk terug te zien in de visie van WMCO. “Ik voelde dat ik in teamverband meer organisaties kan bedienen, en daarmee meer positieve impact kan maken. In mijn manier van denken is iedereen regisseur over zijn eigen leven en dat brengt verantwoordelijkheden met zich mee, omdat we als individu onderdeel zijn van een groter geheel. Als iedereen zijn steentje bijdraagt dan kunnen we met z'n allen een hele mooie wereld creëren. Met passie ons werk doen, het beste voor onze opdrachtgevers realiseren, respect voor elkaar hebben, een werkomgeving creëren waar ruimte is voor werkgeluk, elkaar steunen en coachen waar nodig is en samen genieten van successen en resultaat.” 

“In 2023 startte ik vanuit deze visie samen met vriend en ervaren ondernemer Kris WMCO,” vertelt Andrei. “WMCO staat voor We Make Companies Outstanding. Ook Melanie en Renske zijn er in dit jaar bij gekomen. Met dit team is onze uitdaging is om de impact te realiseren waarvoor WMCO is opgericht, ieder vanuit zijn eigen rol.” Binnen WMCO is Andrei de organisatiestrateeg en kennisdeler. “Ik ga in gesprek met opdrachtgevers om te bepalen wat de inhoudelijke uitdaging is en wat de gewenste aanpak is. Dit zet ik om in een strategisch plan, waarbij ik de juiste mensen betrek om het uit te voeren. Daarnaast geef ik trainingen en zorg dat de kennis binnen ons team op het hoogste niveau is en blijft.”

"Ik heb echt een niet aflatende behoefte aan kennis en het liefst door te lezen en te luisteren."

Inspiratie en drijfveer

“Ik heb echt een niet aflatende behoefte aan kennis en het liefst door te lezen en te luisteren. Het liefst lees ik de hele dag boeken en luister ik naar de kennis van anderen in persoon of via podcasts in de auto.” Andrei zijn niet aflatende zoektocht naar meer kennis is duidelijk terug te zien aan de kennis die hij bij WMCO brengt, en aan het aantal boeken dat in zijn kast staan. “Mijn grootste inspiratiebron zijn ‘andere mensen’”, vertelt Andrei. “Ik denk dat je van iedereen wel wat kunt leren." Van beroemde wetenschappers, sporters, politici maar ook van je ouders, vrienden, kinderen, collega’s en andere mensen om je heen. Eigenlijk heeft iedereen een stukje wijsheid in zich. Mijn ‘grote’ inspiratiebronnen zijn beroemde persoonlijkheden als Einstein, Plato, Mandela en Gandhi. Maar ook mijn vader, vrouw en kinderen zijn belangrijke inspiratiebronnen. En mijn vriend en zakenpartner Kris hoort zeker in het rijtje ‘grote’ inspiratiebronnen thuis.” Zoals al aan het rijtje beroemde persoonlijkheden is af te leiden is Andrei altijd op zoek naar meer inspiratie en meer kennis.

Top 5 talenten

Eén van de belangrijkste tools van WMCO is de CliftonStengths assessment. Deze assessment geeft je inzicht in je sterke en minder sterke talenten, jouw unieke talent DNA. Je top 5 talenten zijn dingen die je energie geven, en waar je van nature meer aanleg voor hebt. Je ‘low 5’ zijn je minst sterke talenten, deze vragen vooral veel energie van je.

Ook Andrei heeft natuurlijk dit assessment gedaan en zijn top 5 talenten staan hiernaast weergegeven. Hieronder lees je meer over hoe dit hem typeert.

De talenten 'Strategisch' en 'Ideeënvorming' gebruikt Andrei om organisaties te helpen bij de zoektocht naar de perfecte configuratie en de unieke werkwijze van de organisatie. Zijn talent 'Leergierigheid' zorgt ervoor dat Andrei altijd op zoek is naar meer kennis om de vragen van de organisatie nog beter te kunnen beantwoorden. Alleen de beste oplossing is goed genoeg, laat ook zijn talent ‘Maximalisering’ zien. Het talent 'Relatievorming' zorgt ervoor dat Andrei altijd de duurzame relatie wil aangaan om samen met de organisatie het perfecte antwoord op hun uitdaging te kunnen vinden.“Het meest verrassende inzicht van het Gallup assessment was voor mij de combinatie van mijn drie toptalenten en hoe deze elkaar versterken. De combinatie van ‘Strategisch’, ‘Ideeënvorming’ en ‘Maximalisering’ verklaarden voor mij die enorme en continue  drive dat ik altijd bezig ben de perfecte configuratie in een organisatie te vinden.

Als je alle resultaten van mijn CliftonStrengths assessment naast elkaar legt, dan is te zien dat wat ik nu doe, dat sterk vanuit mijn talenten doe. Ik vind het heerlijk om na te denken over de strategie van een organisatie en hierbij zoveel mogelijk invalshoeken vanuit theorieën, ideeën en praktijkervaring toe te passen.” 

Ontdek jouw unieke talentenprofiel

Contact met Andrei

Heb je een vraag gericht aan Andrei, laat het hem weten en stuur een email. Wees van harte welkom voor contact!

Andere WMCO members

Renske Hardholt
Chief Growth Officer
Kris Tirry
Directeur