Over Kris Tirry

“Onze slogan ‘samenwerken en elkaar versterken’ is niet zomaar een zinnetje."

Over Kris

Goedlachs, lang en altijd in voor een goed, filosofisch gesprek. Dat is Kris. Als algemeen directeur van WMCO is hij verantwoordelijk voor het aansturen van de organisatie en behouden van de strategische koers. Samen met compagnon Andrei stapte hij in dit nieuwe avontuur. Maar hoe is Kris daar gekomen?

Van visie naar uitvoering

“Meer dan 10 jaar geleden heb ik Andrei ontmoet. Een puur zakelijke ontmoeting, maar er was duidelijk een klik. We deelden een gelijkwaardige visie over hoe je in een bedrijf mensen in hun kracht kunt zetten”, zegt Kris. De klik groeide uit tot een vriendschap en de mannen werden ook elkaars zakelijk sparringpartner.

Kris stond op dat moment aan het roer van zijn bedrijf waar hij al sinds 1992 actief mee was. “Toen ik in 2022 mijn bedrijf verkocht gingen we in gesprek over het samen starten van een onderneming. We wilden impact maken en op onze eigen kleine manier de wereld een stukje mooier maken. Na veel gesprekken en uren filosoferen gingen we in 2023 dan ook echt van start.”

De DRIVE to UNITE

Ook over de taakverdeling was goed nagedacht. Kris vervult de rol van directeur binnen WMCO, een rol die hem als een jas past. Een jas die hij vaker aangetrokken heeft in het bedrijf dat hij in 2022 verkocht. “In deze rol kan ik mijn 30 jaar ervaring als ondernemer goed inzetten. Ik houd focus op dat puntje in de verdere toekomst, zorg voor de bewaking van onze kernwaarden (DRIVES) en creëer samen met het team een impactvolle omgeving voor onze klanten en stakeholders.”

In zijn jaren als ondernemer heeft Kris veel tijd genomen om na te denken over wat hij als ondernemer wil bereiken, en ook dit kan hij in WMCO goed kwijt. Hierbij staat zijn persoonlijke ‘UNITE’ visie centraal. “Unite staat voor ‘unite’, ‘nurture’, ‘innovate’, ‘transfer knowledge’ en ‘excel’. Dit zijn mijn persoonlijke kernwaarden als ondernemer. Ze sluiten voor mij heel goed aan op de missie van WMCO.”


“Onze slogan ‘samenwerken en elkaar versterken’ is niet zomaar een zinnetje."

Samenwerken en elkaar versterken

Wie met de medewerkers van WMCO in gesprek gaat, zal vaak het woord ‘samenwerken’ horen vallen. “Samenwerken zonder spatie.” Dat is het allerbelangrijkste voor WMCO. “Onze slogan ‘samenwerken en elkaar versterken’ is niet zomaar een zinnetje. Het slaat ook op ons team. De creativiteit, het intellect en de structuurvaardigheid zorgen voor de juiste mix aan kwaliteiten om met dit team de toekomst in te duiken.”, vertelt Kris. Op de vraag wat hij de komende jaren met WMCO wil bereiken zegt hij, “Dat wij het levende bewijs vormen dat een team waarin mensen optimaal gebruik maken van hun talenten, een team waarin mensen in hun kracht zitten, een team dat in zijn natuurlijke ‘flow’ zit, een topteam is dat het hele bedrijf kan dragen en kan laten vliegen.

Talentenprofiel

Eén van de belangrijkste tools van WMCO is de CliftonStengths assessment. Dit assessment geeft je inzicht in je sterke en minder sterke talenten, jouw unieke talent DNA. Je top 5 talenten zijn dingen die je energie geven, en waar je van nature meer aanleg voor hebt. Je ‘low 5’ zijn je minst sterke talenten, deze vragen vooral veel energie van je.

Ook Kris heeft natuurlijk dit assessment gedaan en zijn top 5 talenten staan hiernaast weergegeven. Hieronder lees je meer over hoe dit hem typeert.'Prestatiegerichtheid' is het talent waarmee Kris als ondernemer dingen voor elkaar krijgt. Zijn talent 'toekomstgericht' zorgt ervoor dat hij altijd werkt vanuit een helder doel. De talenten 'ideeënvorming' en 'leergierigheid' zorgen ervoor dat hij altijd kennis vergaart en conceptueel met zijn onderneming bezig is. Daarbij staat een duurzame relatie in een samenwerking voor Kris centraal, een eigenschap die versterkt wordt door het talent 'relatievorming'.

Over zijn eigen ClifftonStrengthstest zegt Kris, “Het meest waardevolle inzicht van het Clifftonstrengths asessment voor mij is eigenlijk de ‘low 5’. Eén van de talenten die hier voor mij in staat is WOO (winning others over). Iemand die dit heel hoog heeft staan vindt netwerkbijeenkomsten bijvoorbeeld super. Ik loop daar juist op leeg, en daarom stop ik daar nu ook minder tijd in. Zo houd ik meer energie over voor de talenten in mijn top 5.”

Ontdek jouw unieke talentenprofiel

Contact met Kris

Heb je een vraag gericht aan Kris, laat het hem weten en stuur een email. Wees van harte welkom voor contact!

Andere WMCO members

Andrei Westerink
Founder & Organisatiestrateeg
Renske Hardholt
Chief Growth Officer