Klantnaam

Greatwaves

Jaar

2022-2024

Webiste

www.greatwaves.nl

Business consulting

Greatwaves | Business coaching

Wouter Zijlstra, directeur van Greatwaves, vertelt ons over zijn klantervaring met WMCO. Gedurende een aantal jaar heeft hij Andrei Westerink als businesscoach gehad.

Wouter Zijlstra, directeur van Greatwaves, neemt ons mee in zijn ervaring over de samenwerking met WMCO (en dan met name met Andrei).

Een samenwerking met externe coaching vond hij in eerste instantie niet zo’n goed idee. Wouter zegt zelf ‘’Ik vond eigenlijk dat ik het wel prima zelf kon’’. Echter, nadat ze tegen een teamontwikkeling vraagstuk aanliepen waar ze zelf niet uitkwamen, werd de meerwaarde toch snel ingezien. En hoewel Wouter aanvankelijk terughoudend was, merkte hij al snel dat de aanpak van Andrei effectief was. Zo zegt hij ‘Het begon met een team assessment in Clifton Strengths en die bleek nuttig.’

Wat hij waardeerde aan de samenwerking was de flexibiliteit en het aanpassingsvermogen van Andrei. ”En ik vond het heel fijn om op dat niveau met hem te sparren.’’ Hij paste zijn aanpak aan op de specifieke behoeften en werkwijze van Greatwaves. En zijn betrokkenheid en inzicht waren cruciaal bij het verbeteren van de teamstructuur en het verminderen van stress. ‘’Eigenlijk was Andrei gewoon samen met ons.” Daarnaast geeft Wouter aan “Bij Andrei is het u roept wij draaien.” Daarnaast voelt Andrei niet alleen een externe coach, Wouter omschrijft: “Ik heb hem twee jaar lang als een soort van teamlid erbij gehad en dat vond ik hartstikke fijn.”

We zijn nu beter in staat om de sterke punten van teamleden te benutten en hebben een meer open communicatie over energiemanagement en werk-privé-balans. “En nu doen we standaard bij een nieuw teamlid een CliftonStrengths test, zodat we ook beter kunnen aansluiten bij wat voor iemand dat is.” Daar heeft het traject met Andrei voor gezorgd. Wouter noemt het zelf “een volwassenheidsslag” die ze hebben kunnen zetten.

De samenwerking met WMCO was effectiviteit en erg fijn en passend, mede door het vermogen om zich aan te passen aan onze organisatiecultuur. Op de vraag wat de concrete resultaten van de samenwerking met Andrei was, gaf Wouter het antwoord: “Andere en betere teamstructuur, blijere collega's, minder stress, betere samenwerking en altijd een vangnet waar je op kan terugvallen.” Wouter kijkt terug op een waardevolle samenwerking die niet alleen concrete verbeteringen heeft opgeleverd, maar het ook een blijvende impact heeft gehad op de manier waarop ze nu als team functioneren.

Beide heren sloten hun samenwerking af door het opnemen van een video. Het typeert de persoonlijke en humoristische band die beidie heren hebben opgebouwd:

...